
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Flammkuchen met sperziebonen, honing en brie
2 personen
30 minuten
Het lekkerste vers komt uit eigen streek, dat proef je meteen! Zo ook in onze favoriete flammkuchen: belegd met sperziebonen uit eigen streek, Onze Trots brie en zoete honing. Een heerlijke combinatie en perfect als licht diner of lunch tijdens de warmere dagen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 220 graden.
- Rol het flammkuchen deeg uit en bestrijk met de crème fraîche. Laat de randjes nog net vrij. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
- Snijd de ui in dunne ringetjes, maak de sperziebonen schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de brie in dikke plakken.
- Beleg het flammkuchendeeg met ui en sperziebonen en verdeel daarover de plakjes brie. Garneer met honing en schuif de flammkuchen voor 15 minuten de oven in, of tot de randen mooi goudbruin zijn.
- Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met verse peterselie. Serveer direct.
- 1 rol Jan flammkuchendeeg
- 150 gr sperziebonen uit eigen streek
- 250 gr Onze Trots roombrie
- 75 gr creme fraiche
- Halve ui
- 2 el honing
- 3 el fijngehakte verse peterselie