
Lunch, Ontbijt
Flensje met geroosterde asperges
4 personen
30 minuten
Ben jij bezig met een gezonde leefstijl? Eet dan vooral veel asperges. Wist je dat er geen ander voedingsmiddel bekend is dat zo weinig calorieën en tegelijkertijd zoveel vitaminen bevat. Dus ook bij het ontbijt een paar asperges is een goede keuze.
Benodigdheden
- Zeef
- Koekenpan
- Garde
- Aluminiumfolie
- Grillpan
Werkwijze
- Zeef de bloem met een snufje zout en voeg het ei toe. Giet de melk er geleidelijk bij en klop het met een garde tot een glad beslag.
- Verhit steeds een beetje boter en bak van het beslag 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes. Houd ze onder aluminiumfolie warm in een warme oven (75°C).
- Snijd het harde uiteinde van de asperges af en snijd ze in de lengte door.
- Bestrijk de aspergehelften rondom met olie en gril ze om en om bruin in een hete grillpan. Bestrooi met peper en zout.
- Roer de mascarpone los met citroensap, -rasp en de helft ruiden. Bestrijk de flensjes hiermee.
- Verdeel de asperges erover en bestrooi met de rest van de kruiden.
- Vouw de flensjes dicht en bestrooi met de amandelen.
- 75 gram bloem
- 1 eieren (losgeklopt)
- 225 milliliter melk
- 40 gram boter
- 40 gram vloeibaar bakproduct
- 300 gram witte asperges (geschild)
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram mascarpone
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 bosje verse kervel (grof gehakt)
- 1 bosje verse dille (grof gehakt)
- 2 eetlepels amandelschaafsel (licht geroosterd)