Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Taart & cake

Frambozenroomtaart

8 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een lekker frambozenroomtaartje voor bij de koffie of thee. Dit recept is voor 1 grote taart, maar je kunt er natuurlijk ook eenpersoonstaartjes van maken om uit te delen!

Benodigdheden

  • springvorm (22 cm ø)
  • bakpapier

Overige tijden

  • 120 minuten koelen

Bereiden

  1. Maal de koekjes fijn en roer de kokos en boter erdoor. Druk dit goed aan op de bodem van de springvorm en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  2. Week intussen de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel water tot het heet is en neem van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en laat de blaadjes al roerend oplossen in het warme citroensap.
  3. Pureer de helft van de frambozen en roer het gelatinemengsel erdoor. Klop met de elektrische mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Giet de frambozenpuree erbij en klop tot een egaal roze mengsel.
  4. Schep de overige frambozen voorzichtig door het roomkaasmengsel en giet dit op de koekbodem. Dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Garneer de frambozenroomtaart met extra frambozen, granaatappelpitjes en munt.
  • 250 gram volkoren biscuitjes
  • 2 eetlepels kokosrasp of
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 gram boter (gesmolten)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 200 gram frambozen (diepvries) en
  • 1 handje framboos (om te garneren)
  • 500 gram roomkaas naturel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • evt. granaatappelpitjes (om te garneren)
  • muntblaadje (om te garneren)
bakkenframbozentaartverjaardagzomers genieten

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?