
Taart & cake
Valentijnsverrassing: een hart van frambozen
4 personen
25 minuten
Valentijnsdag is dé dag om je geliefde te verrassen… Liefde gaat door de maag, daarom helpen we je vast een handje met dit heerlijke recept voor een ‘hart van frambozen’. Verras je geliefde met deze homemade taart!
Benodigdheden
- vershoudfolie
- bakpapier
- bakplaat
Tijden
- 25 minuten voorbereiden
- 14 minuten oventijd
- 120 minuten rusttijd
Werkwijze
- Klop poedersuiker en eidooiers tot een schuimig mengsel.
- Voeg de stukjes boter, de bloem en de bakpoeder toe en kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak er een bal van, verpak deze in vershoudfolie en leg deze 2 à 3 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de suiker met 50 milliliter water. Laat iets inkoken tot een siroop. Leg de frambozen erin.
- Teken een hart van circa 20 cm op bakpapier en leg dit op de bakplaat.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op het bakpapier. Steek of snijd er een hart uit ter grootte van het hart op het bakpapier.
- Bak dit in 12 à 14 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
- Leg het hart op een platte schaal. Roer de mascarpone los met de vanille en slagroom.
- Bestrijk het hart ermee en leg de frambozen erop, met de bolle kant boven. Garneer met muntblaadjes.
Smakelijk!
Voedingswaarden:
Calorieën | Vet | Verzadigd vet | Eiwitten | Koolhydraten |
810 kcal | 46 g | 27 g | 12 g | 85 g |
- 75 gram poedersuiker
- 3 eidooiers
- 120 gram boter (in stukjes)
- 200 gram bloem (gezeefd) en
- bloem (om te bestuiven)
- mespunt bakpoeder
- 100 gram suiker
- 50 milliliter water
- 250 gram frambozen of
- 250 gram diepvriesframbozen
- 125 gram mascarpone
- 1 vanillestokje of
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel slagroom of
- 1 eetlepel koffieroom
- 1 takje verse munt