
Hoofdgerecht
Frans pannetje met tomatensaus
6 personen
25 minuten
Zomers genieten met dit recept voor een Frans pannetje vol met groente, vlees en heel veel smaak! Dit zomerse recept is heel makkelijk te maken.
Werkwijze
- Verhit de olijfolie in een pan, wok of skottelbraai en bak hierin de krieltjes, ui en knoflook circa 5 minuten.
- Schep de salami erdoor en bak circa 3 minuten mee.
- Voeg de paprika toe en roerbak 5 minuten.
- Schep de tomaatjes erdoor en bak ze nog circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus. Besprenkel met wat citroensap en serveer met de tomatensaus.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 460 kcal |
Koolhydraten | 36 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 9 g |
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 zakjes krielaardappeltjes (voorgekookt, ca. 900 g)
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 250 gram salami (in blokjes) of 250 gram chorizo (in blokjes)
- 1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
- 1 gele paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
- 1 groene paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
- 1 bakje cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 citroen (in partjes)
- voor de tomatensaus
- 400 milliliter gezeefde tomaten
- 1 theelepel Provençaalse kruiden of 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel chilipoeder