
Borrelhapje
Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney
4 personen
20 minuten
Kaas is natuurlijk onmisbaar op de borrelplank! Serveer eens deze Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney. Geniet ervan!
Bereidingswijze
- Schik de kaassoorten een halfuur voor gebruik op een plank.
- Meng de ingrediënten voor de dadel-notentapenade.
- Pel de sinaasappel voor de vijgenchutney.
- Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze iets kleiner.
- Verwarm de vijgen, sinaasappel en port zachtjes en laat de port iets inkoken.
- Schep daarna de amandelen erdoor.
- Serveer de tapenade en chutney met stokbrood bij de kaas.
Variatie
Vervang de vijgen eens door druiven.
Meer borrelhapjes bekijken? Klik dan hier!
- 75 gram dadels (zonder pit, gehakt)
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 25 gram walnoten (gehakt)
- 75 gram oude kaas
- 1 sinaasappel
- 100 gram gedroogde vijgen (in stukjes)
- 50 milliliter rode port
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 1 stokbrood
- 1 stukje camembert of 1 stukje brie
- 1 stukje gruyère
- 1 stukje roquefort
- 1 stukje port salut