Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Franse runderstoof

4 personen
150 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Frans runderstoof met heerlijke Nederlandse groente.

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep ze uit de pan.
  2. Bak het vlees in het bakvet goudbruin. Voeg de sjalotten en knolselderij toe en bak ze 4-5 minuten mee.
  3. Bestrooi met de bloem, zout en peper. Voeg de spekreepjes, tijm, steranijs, wijn en bouillon toe.
  4. Stoof afgedekt minimaal 2 uur op een lage stand, tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de champignons en mosterd toe.
  5. Verwijder de steranijs. Bestrooi de stoof met de bladselderij.
  6. Lekker met zuurkool en aardappelpuree.
  • 3 eetlepels olijfolie of 3 eetlepels arachideolie
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 750 gram runderriblappen (in blokjes)
  • 150 gram sjalotjes (in kwarten)
  • 250 gram knolselderij (in blokjes)
  • 1.5 eetlepels bloem
  • 0.5 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 2 steranijs
  • 300 milliliter rode wijn
  • 300 milliliter rundvleesbouillon
  • 250 gram champignons (schoongeveegd, in kwarten)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 0.5 bosje bladselderij (grof gehakt)
fransknolselderijrundstoven

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?