
Hoofdgerecht
Franse runderstoof
4 personen
150 minuten
Frans runderstoof met heerlijke Nederlandse groente.
Bereiden
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep ze uit de pan.
- Bak het vlees in het bakvet goudbruin. Voeg de sjalotten en knolselderij toe en bak ze 4-5 minuten mee.
- Bestrooi met de bloem, zout en peper. Voeg de spekreepjes, tijm, steranijs, wijn en bouillon toe.
- Stoof afgedekt minimaal 2 uur op een lage stand, tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de champignons en mosterd toe.
- Verwijder de steranijs. Bestrooi de stoof met de bladselderij.
- Lekker met zuurkool en aardappelpuree.
- 3 eetlepels olijfolie of 3 eetlepels arachideolie
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 750 gram runderriblappen (in blokjes)
- 150 gram sjalotjes (in kwarten)
- 250 gram knolselderij (in blokjes)
- 1.5 eetlepels bloem
- 0.5 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes)
- 2 steranijs
- 300 milliliter rode wijn
- 300 milliliter rundvleesbouillon
- 250 gram champignons (schoongeveegd, in kwarten)
- 1 eetlepel mosterd
- 0.5 bosje bladselderij (grof gehakt)