
Hoofdgerecht
Franse stoofpot van varkenslapjes
4 personen
75 minuten
Een heerlijk stoofgerecht uit de typisch Franse keuken; Franse stoofpot van varkenslapjes. Zeer geschikt als hoofdgerecht, gecombineerd met aardappelpuree.
Bereidingswijze
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de boter in een grote braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.
- Voeg de ui toe en bak circa 5 minuten mee op een lage stand.
- Voeg de kruiden en mosterd toe en blus af met de wijn.
- Laat dit even inkoken en voeg dan de room toe.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
- Laat de saus nog circa 10 minuten zonder deksel zachtjes inkoken.
- Breng de Franse stoofpot van varkenslapjes eventueel verder op smaak met zout en peper.
- 600 gram varkenslapjes (in dobbelstenen)
- 2 eetlepels boter
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 200 milliliter droge witte wijn
- 100 milliliter kookroom