Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Franse stoofpot van varkenslapjes
Hoofdgerecht

Franse stoofpot van varkenslapjes

4 personen
75 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk stoofgerecht uit de typisch Franse keuken; Franse stoofpot van varkenslapjes. Zeer geschikt als hoofdgerecht, gecombineerd met aardappelpuree.

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een grote braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.
  3. Voeg de ui toe en bak circa 5 minuten mee op een lage stand.
  4. Voeg de kruiden en mosterd toe en blus af met de wijn.
  5. Laat dit even inkoken en voeg dan de room toe.
  6. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
  7. Laat de saus nog circa 10 minuten zonder deksel zachtjes inkoken.
  8. Breng de Franse stoofpot van varkenslapjes eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • 600 gram varkenslapjes (in dobbelstenen)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 100 milliliter kookroom
fransherfstvarkensvlees

Ook interessant

Recepten

Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas...

Recepten

Barbecue-speklapjes

Recepten

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

Recepten

Karbonade met rooibos en zoete chilisaus

Picanha met jerksaus en gegrilde mais
Recepten

Picanha met jerksaus en gegrilde mais

Recepten

Kabeljauw met currypasta

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?