
Voorgerecht
Franse vissoep met mosselen
6 personen
20 minuten
Deze vissoep is een perfect voorgerecht voor jou en je gasten. Lekker met een sneetje stokbrood. Tip: bestrijk het brood met ‘rouille’. Dat doe je door 6 eetlepels (yoghurt)mayonaise te mengen met 3 teentjes fijngehakte knoflook, een mespuntje cayennepeper en 3 eetlepels bouillon van de soep.
Werkwijze
- Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de wortel, ui, bleekselderij en knoflook zonder te kleuren.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan en peterselie toe.
- Maak de mosselen schoon. Kook ze in de bouillon circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Schep ze uit de pan.
- Voeg de kabeljauw en zalm toe en kook zachtjes 2-3 minuten. Schep de zeevruchtencocktail erdoor en verwarm zonder te koken.
- Haal de helft van de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
- Verdeel de mosselen in schelp over borden en schep de warme soep erop. Serveer met stokbrood.
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 wortel (in plakken)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
- 1.2 liter visbouillon
- 1 envelopje saffraan
- 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
- 1 kilogram mossel
- 200 gram kabeljauwfilets (in stukjes van 3 cm)
- 200 gram zalmfilets (in stukjes van 3 cm)
- 150 gram gemengde zeevruchten
- 1 stokbrood