
Hoofdgerecht
Fricandeau met appel en gekonfijte bospeen
4 personen
90 minuten
Deze fricandeau met appel en gekonfijte bospeen zit vol met smaak en ziet eruit als een echt sterrengerecht.
Benodigdheden
- ovenvaste braadpan en
- ovenschaal
Werkwijze
- Haal het vlees 20 minuten voor het gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 120°C.
- Bestrooi het vlees rijkelijk met zout en peper. Was de appels en boor de klokhuizen eruit.
- Snijd het loof van de wortels maar laat er een klein stukje groen aan. Leg de wortels in de ovenschaal en verdeel er olijfolie, de gemberpoeder, zout en de bouillon over.
- Zet de wortels afgedekt met een deksel of aluminiumfolie onderin de oven.
- Verhit de olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
- Voeg de teentjes knoflook, de Italiaanse kruiden en het appelsap toe en zet de pan in het midden van de oven.
- Braad het vlees in circa 50 minuten gaar. Zet de laatste 30 minuten de appels er in het braadvet bij. Schep af en toe wat braadvocht over het vlees en de appels.
- Haal beide uit de braadpan en zet ze op een schaal in de uitgeschakelde oven. Laat het braadvocht iets inkoken tot jus. Serveer het vlees in plakken, met de appels en de wortels.
- 750 gram varkensfricandeaus
- 4 rode appels
- 1 bos wortel of
- 400 gram waspenen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 4 eetlepels bouillon
- 3 eetlepels vloeibaar bakproduct of
- 3 eetlepels arachideolie
- 6 teentjes knoflook (gepeld)
- 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
- 250 milliliter appelsap