
Hoofdgerecht
Frietje kapsalon
4 personen
25 minuten
De kapsalon is een echte guilty pleasure. Een ideaal recept voor een lekkere maaltijd als je zin hebt om te cheaten. Smullen maar!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Frituur de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituurolie. Verhit intussen de arachideolie en bak hierin de shoarma circa 5 minuten.
- Meng de sla met de komkommer en tomaat. Verdeel de friet over de ovenschaaltjes en schep de shoarma erop. Leg de kaas erop en zet de schaaltjes circa 5 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
- Neem de friet uit de oven. Verdeel de sla erover en maak af met knoflooksaus, ketchup, chilisaus en ui naar smaak. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 815 kcal |
Koolhydraten | 51 g |
Eiwit | 36 g |
Vet Waarvan verzadigd |
49 g 21 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 4,5 g |
- 600 gram frieten
- frituurolie
- 2 eetlepels arachideolie
- 500 gram shoarma
- 0.5 krop ijsbergsla (in smalle reepjes)
- 0.25 komkommer (in blokjes)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 100 gram cheddarkaas (in reepjes)
- knoflooksaus
- tomatenketchup
- chilisaus
- 1 rode ui (in dunne halve ringen)
- 1 handje peterselie (grof gehakt)