
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Frietjes van zoete aardappel
4 personen
55 minuten
Wist je dat friet zelf maken eigenlijk heel makkelijk is? Probeer het daarom eens zelf: zoals bijvoorbeeld deze frietjes van zoete aardappel! Heerlijk als bijgerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de zoete aardappels in de lengte in dikke frieten en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
- Schep na circa 25 minuten om. Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en kerriepoeder en breng op smaak met zout en peper.
- Besprenkel de ovenfriet met grof zeezout
- Serveer de frietjes van zoete aardappel met de kerriedip.
- 1 kilogram zoete aardappel (geschild)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- grof zeezout