
Lunch, Voorgerecht
Frisse komkommer-venkelsoep
4 personen
10 minuten
Deze koude komkommersoep maak je eenvoudig klaar in slechts 10 minuten. Ideaal als lunch of als voorgerecht en is erg handig om mee te nemen naar een picknick of camping.
Bereidingswijze
- Pureer de komkommer, venkel, yoghurt, citroensap, ui en knoflook zo glad mogelijk. Voeg al malend de kruiden en olie toe en pureer nog circa 30 seconden.
- Giet de soep in een thermoskan en zet tot het serveren in de koelkast.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 150 kcal |
Koolhydraten | 5 g |
Eiwit | 2 g |
Vet Waarvan verzadigd |
13 g 3 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0 g |
- 1 komkommer (in blokjes)
- 1 venkelknol (in blokjes)
- 100 milliliter Griekse yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (gepeld)
- 0.5 bosje dille (grof gehakt)
- 0.5 bosje peterselie (grof gehakt)
- 4 eetlepels olijfolie