
Hoofdgerecht
Frittata met pompoen en geitenkaas
4 personen
30 minuten
In een frittata met pompoen en geitenkaas kun je al je restjes kwijt. Je kunt alleen pompoen gebruiken, maar in combinatie met prei en wortel wordt dit gerecht iets minder vlak van smaak. Liever nog meer pit? Vervang de geitenkaas dan door gorgonzola. Probeer het zelf!
Bereidingswijze
- Kook de wortel, prei en pompoen circa 5 minuten. Verhit intussen de olie en bak hierin de courgette en ui in 3 minuten glazig.
- Giet de gekookte groente af, laat uitlekken, voeg toe aan de pan en bak 3 minuten op een hoge stand. Voeg het ei toe, verkruimel de geitenkaas erover en bak de frittata 5 minuten.
- Verwarm intussen de ovengrill. Zet de ovenvaste pan met de frittata circa 5 minuten onder de grill om te gratineren, of keer de frittata om in de pan en bak 5 minuten. Bestrooi de frittata met pompoen en geitenkaas met de peterselie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 360 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 9 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 0,9 g |
- 2 wortels (grof geraspt)
- 1 prei (in dunne ringen)
- 200 gram pompoenen (geschild, in kleine blokjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 courgette (in dunne plakjes)
- 2 uien (in dunne ringen)
- 6 eieren (losgeklopt)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)