Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Frittata met tonijn en puntpaprika
Hoofdgerecht, Lunch

Frittata met tonijn en puntpaprika

2 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekker en snel klaar: frittata met tonijn en puntpaprika. En heb je frittata over? Eet het de volgende dag als lunch! Zonde om weg te gooien. Serveer de frittata met een salade van rucola met een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, zout en peper.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de ovengrill. Klop de eieren los met de melk, zout en peper. Schep de ui, paprika en kruiden erdoor.
  2. Verhit de olijfolie in de pan en schenk het eimengsel erin. Verdeel de tonijn en kappertjes erover. Laat de frittata op een lage stand afgedekt 8-10 minuten zachtjes garen.
  3. Bestrooi met de kaas en gratineer de frittata zonder deksel nog circa 2 minuten onder de ovengrill.
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g

 

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 1 ui (in ringen)
  • 1 rode puntpaprika (in ringen)
  • 0.5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
puntpaprikatonijn

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?