
Nagerecht, Taart & cake
Fruitige kwarktaart
4 personen
175 minuten
Werkwijze
- Week de gelatine 5 minuten in koud water. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm 100 ml kersensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen.
- Pureer tweederde van de kersen. Meng de kwark met de kersenpuree, het gelatinemengsel en de suiker. Roer niet te lang voor een gewolkte structuur, roer goed voor een egaal roze kwark.
- Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
- Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de ingevette springvorm en druk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
- Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het fruit.
Bereidingstips
- Vervang de volle kwark door vanillekwark.
- Garneer de taart met cranberry’s, kook deze eerst kort in een scheutje port.
- Maak een stroopwafelbodem. Verkruimel 18 stroopwafels. Verwarm licht zodat de stroop smelt en verdeel over de vorm.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 515 kcal |
Koolhydraten | 50 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 19 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,4 g |
Ga jij liever voor gemak? Bestel op janlinders.nl/gebak vanaf 7 december onze heerlijke Korengoud Aardbei dessertaart.
- 5 blaadjes gelatine
- circa 200 kersen zonder pit (pot, op sap)
- 250 gram volle kwark
- 75 gram witte basterdsuiker
- 125 milliliter slagroom
- 50 gram boter (gesmolten)
- 100 gram amandelkoekjes (verkruimeld) of 100 gram kokosbiscuitjes (verkruimeld)
- voor de garnering:
- gemengd rood fruit (diepvries)