
Voorgerecht
Fruitige rosbiefsalade met limoendressing
4 personen
20 minuten
Een heerlijk recept: Fruitige rosbiefsalade met limoendressing. Een gerecht dat erg lekker is en er ook nog een leuk uitziet. Gemaakt met Onze Trots rosbief uit eigen streek!
Bereidingswijze
- Meng de limoen, rode peper en olie voor de dressing en breng op smaak met zout.
- Schep de dressing door de mango, avocado en ananas. Leg de Onze Trots rosbief op de sla en schep het fruitmengsel erop. Bestrooi de rosbiefsalade met de koriander.
Bereidingstip
Neem in plaats van rosbief reepjes kalkoenfilet. Bestrooi deze met komijn en cayennepeper en bak 3-4 minuten in een beetje arachideolie.
Vervang de ananas in dit recept door aardbeien.
Wijnadvies
Een fruitige witte: Hoop Huis Chenin Blanc.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 315 kcal |
Koolhydraten | 18 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 3 g |
- 1 mango (geschild, in blokjes)
- 1 avocado (geschild, in blokjes)
- 0.25 verse ananas (geschild, in blokjes)
- 75 gram gemengde bladsla of 75 gram veldsla
- 200 gram Onze Trots rosbief (in plakjes, vleeswaren)
- 1 eetlepel koriander (gehakt)
- 1 limoen (rasp en sap)
- 1 kleine rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
- 3 eetlepels arachideolie of
- 3 eetlepels olijfolie