Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Lunch

Fruitsando’s

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze zoete variant van Japanse sando’s is heerlijk met slagroom, mascarpone en fruit. Perfect voor de lunch!

Overige tijden

  • 20 minuten koelen

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom lobbig. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe en klop stijf.
  2. Besmeer alle sneetjes brood met de roomkaas. Besmeer de helft van de boter­ hammen met 2 eetlepels van de mascarponeroom.
  3. Leg het fruit in een volgorde naar keuze op deze sneetjes brood, zodat je een mooie doorsnede krijgt.
  4. Besmeer met nog meer van de mascarponeroom tot al het fruit bedekt is. Leg de andere boterhammen met de besmeerde kant naar beneden op het fruit. Druk licht aan.
  5. Verpak strak in folie en zet minimaal 20 minuten in de koelkast om op te stijven. Neem zo mee in een koeltas en snijd de sandwiches voor het serveren schuin doormidden.

Bereidingstip

Vervang het witbrood door dikke sneeën briochebrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
31 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g
  • 200 milliliter slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 30 gram poedersuiker
  • 8 sneeën witbrood (dikker gesneden)
  • 8 eetlepels roomkaas
  • 8 aardbeien (schoongemaakt)
  • 12 druiven
back2school & workjapanslunch

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Avatar

Tessa Meusen

Meer artikelen van Tessa

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?