
Lunch
Fruitsando’s
4 personen
15 minuten
Deze zoete variant van Japanse sando’s is heerlijk met slagroom, mascarpone en fruit. Perfect voor de lunch!
Bereidingswijze
- Klop de slagroom lobbig. Voeg de mascarpone en poedersuiker toe en klop stijf.
- Besmeer alle sneetjes brood met de roomkaas. Besmeer de helft van de boter hammen met 2 eetlepels van de mascarponeroom.
- Leg het fruit in een volgorde naar keuze op deze sneetjes brood, zodat je een mooie doorsnede krijgt.
- Besmeer met nog meer van de mascarponeroom tot al het fruit bedekt is. Leg de andere boterhammen met de besmeerde kant naar beneden op het fruit. Druk licht aan.
- Verpak strak in folie en zet minimaal 20 minuten in de koelkast om op te stijven. Neem zo mee in een koeltas en snijd de sandwiches voor het serveren schuin doormidden.
Bereidingstip
Vervang het witbrood door dikke sneeën briochebrood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 735 kcal |
Koolhydraten | 56 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
49 g 31 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,3 g |
- 200 milliliter slagroom
- 200 gram mascarpone
- 30 gram poedersuiker
- 8 sneeën witbrood (dikker gesneden)
- 8 eetlepels roomkaas
- 8 aardbeien (schoongemaakt)
- 12 druiven