
Borrelhapje, Nagerecht, Taart & cake, Traktatie
Fruittaartjes
8 personen
90 minuten
Leuk recept voor taartjes vol met fruit. Lekker en makkelijk om te maken. Perfect voor de zomerse dagen.
Werkwijze
- Week de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Verwarm het limoensap zonder te koken, knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het warme sap. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm en schep de helft hiervan door de kwark. Houd de rest van het gelatinemengsel apart. Schep de slagroom voorzichtig door de kwark, dek af en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Vul de gebakschelpen met de roomkwark. Beleg de room dakpansgewijs met een laagje appelplakjes. Verdeel hierover de plakjes kiwi en gehalveerde druiven.
- Verwarm de gelatine opnieuw met 1 eetlepel water tot het vloeibaar is, maar laat het mengsel niet te heet worden.
- Bestrijk het fruit met een bakkwastje met de gelatine en laat de gelatine opstijven. Decoreer de fruittaartjes met munt.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 155 kcal |
Koolhydraten | 15 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
8 g 3 g |
- 2 blaadjes gelatine
- 100 milliliter slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 limoen (sap)
- 100 gram citroenkwark of 100 gram milde kwark
- 8 kant-en-klare taartbodems
- 1 groene appel (in flinterdunne plakjes)
- 1 kiwi (geschild, rijp, in dunne plakjes)
- 20 pitloze witte druiven (gehalveerd)
- 1 takje munt (alleen de blaadjes)