
Hoofdgerecht
Fusilli met boerenkoolpesto, gerookte kip en walnoten
4 personen
20 minuten
Een pasta met een Hollandse twist. Deze pasta variant met boerenkoolpesto en kip is een echte aanrader.
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar. Giet af en bewaar wat kookwater. Kook intussen de boerenkool in circa 5 minuten zacht. Giet af en laat uitlekken. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
- Pureer met de staafmixer de basilicum, knoflook, helft van de walnoten, helft van de pecorino, olijfolie en boerenkool tot een pesto. Voeg een scheutje kookwater toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de pasta met de boerenkoolpesto en schep in kommen of diepe borden. Bestrooi met de rest van de walnoten en pecorino. Leg de plakjes gerookte kipfilet erop.
Bereidingstip
Maak dit recept ook eens met garnalen in plaats van kip en serveer er een mousserende witte wijn bij.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 695 kcal |
Koolhydraten | 58 g |
Eiwit | 37 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 4 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 1,4 g |
- 300 gram fusilli
- 200 gram boerenkool (panklaar)
- 60 gram walnoten
- 4 takjes basilicum
- 1 teentje knoflook
- 75 gram pecorinokaas (in flinters)
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 gerookte kipfilets (in plakjes)