
Hoofdgerecht
Fusilli met venkel en chorizo
4 personen
20 minuten
Fusilli met venkel en chorizo is een gerecht uit de heerlijke Italiaanse keuken. Het staat in een handomdraai op tafel, ideaal na een lange werkdag!
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar. Snijd intussen de venkel in flinterdunne repen.
- Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet. Zet de pan terug op de warmtebron, verhit hierin de olijfolie en bak de chorizo op een hoge stand knapperig.
- Voeg de knoflook, tomatenblokjes en venkel toe en roer door.
- Roer de pasta door de saus en serveer met de ricotta en basilicum. Besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 63 g |
Eiwit | 22 g |
Vet Waarvan verzadigd |
29 g 11 g |
- 300 gram fusilli
- 1 venkelknol
- 4 eetlepels olijfolie
- 125 gram chorizo (in blokjes)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 gram ricotta
- 1 handje basilicum (alleen de blaadjes)