
Hoofdgerecht
Fusilli tricolori met salami en tomaat
4 personen
20 minuten
“La pasta non aspetta!” is een Italiaans gezegde: “De pasta wacht niet”. Wat zoveel wil zeggen als: kook de pasta niet voordat je gasten aan tafel zitten. Pasta moet volgens de Italianen na het koken meteen worden opgediend en gegeten. Met dit heerlijke recept voor “Fusilli con salame e pomodorini” zet je een heerlijke verse pastamaaltijd voor je gasten op tafel!
Werkwijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui, knoflook en rode peper in de olijfolie.
- Voeg de salami toe en bak deze mee.
- Voeg de Sugocasa toe en laat goed warm worden.
- Giet de pasta af en roer de saus erdoor.
- Serveer met de cherrytomaten, kaaskrullen en rucola.
- 400 gram Grand'Italia Fusilli Tricolori
- 1 fles Grand'Italia Sugocasa Tradizionale
- 200 gram salami
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en in ringen gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram cherrytomaten
- 50 gram Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
- Handje rucola