
Hoofdgerecht
Gado gado-bowl met krokante tofu
4 personen
120 minuten
Tofu is een prima vleesvervanger: het zit boordevol plantaardige eiwitten. Maak eens deze gado gado-bowl met krokante tofu! De tofu krijgt een lekkere bite.
Bereidingswijze
- Verpak de tofu in een theedoek en leg dit pakket in een vergiet. Zet iets zwaars erop zodat overtollig vocht uit de tofu wordt geperst. Laat zo minimaal 30 minuten uitlekken.
- Meng intussen de ingrediënten voor de marinade. Snijd de tofu in blokjes en schep door de marinade. Laat minimaal 20 minuten marineren, dit kan ook een dag van tevoren.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de tofu over de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 15 minuten knapperig. Kook intussen de rijst. Giet daarna af en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Blancheer de sugarsnaps en taugé ½ minuut in kokend water en spoel direct onder koud water zodat de groenten knapperig blijven.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Verwarm de pindasaus. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel alle groenten, ei en krokante tofu erover. Serveer met de pindasaus en cassave chips.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 950 kcal |
Koolhydraten | 97 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 8 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,5 g |
- 300 gram tofu (van blok)
- 300 gram rijst
- 4 eieren
- 250 gram sugarsnaps
- 100 gram taugé
- 2 avocado's
- 300 milliliter pindasaus
- 6 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 1 komkommer (in plakjes)
- cassavechips
- voor de marinade
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel sambal