
Hoofdgerecht
Gado gado met cashew-satésaus
4 personen
30 minuten
Maak bij deze lekkere gado gado jij eigen satésaus. Doe dit met cashewnoten of met gewone pinda’s, zo maak je het gerecht net weer iets anders.
Bereidingswijze
- Kook de rijst in 4 eetlepels kokosmelk en 550 ml water gaar. Zet afgedekt apart om na te garen. Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Verhit 3 eetlepels olie en roerbak hierin 3 sjalotten en de spitskool circa 4 minuten op een hoge stand. Voeg de helft van de kokosmelk en 1 eetlepel sambal toe en kook afgedekt gaar.
- Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de overige sjalot lichtbruin op middelhoge stand. Voeg de overige sambal en de cashewnoten toe en bak verder. Voeg de pindakaas toe en bak kort mee. Voeg de overige kokosmelk toe en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe voor de juiste dikte en houd apart.
- Stoom of kook de sperziebonen beetgaar. Verhit de rest van de olie en bak hierin de taugé en seroendeng kort.
- Schep de rijst in een kommetje en duw aan. Gebruik eventueel folie in de kom om de rijst makkelijk los halen. Maak zo bergjes rijst op de borden en leg de spitskool, sperziebonen en taugé eromheen. Pel de eieren, snijd doormidden en leg ze bij de rijst. Giet de saus in een kommetje en serveer erbij of giet de saus over de rijst.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 960 kcal |
Koolhydraten | 81 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
57 g 23 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 1 g |
- 300 gram pandanrijst
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 4 eieren
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 4 sjalotjes (in dunne ringen)
- 300 gram spitskolen (in reepjes)
- 2 eetlepels sambal manis
- 4 eetlepels cashewnoten
- 2 eetlepels pindakaas
- 400 gram sperziebonen (gehalveerd)
- 250 gram taugé
- 4 eetlepels seroendeng