
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Garnalen met koriander-muntsalsa
4 personen
15 minuten
Je kunt veel meer op je gourmetpan leggen dan je denkt. Een lekker stukje vis mag tegenwoordig ook zeker niet meer ontbreken tijdens de gourmet. Dit recept is ook lekker met reepjes kabeljauw, zalm, kip- of kalkoenfilet.
Benodigdheden
- Gourmetpan
Werkwijze
- Pureer alle ingrediƫnten voor de salsa, behalve de olijfolie. Giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed.
- Verhit steeds 1 eetlepel arachideolie in een gourmetpannetje en bak hierin de garnalen 1-2 minuten per kant.
- Serveer de koriander-muntsalsa erbij.
- Lekker met stokbrood of naanbrood.
- 4 eetlepels arachideolie
- 300 gram cocktailgarnalen (ontdooid, drooggedept) of
- 300 gram grote garnalen (ontdooid, drooggedept)
- voor de salsa
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 15 gram koriander
- 25 gram platte peterselie
- 15 gram munt
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels rodewijnazijn of
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie