
Hoofdgerecht
Garnalensalade met meloen en paprikadressing
4 personen
25 minuten
Op zoek naar een lekker fris saladerecept? Ga dan voor deze garnalensalade met meloen en paprikadressing. Snel en moeiteloos op tafel! Klik hier voor meer inspiratie.
Bereiden
- Verwarm de ovengrill voor. Dep de garnalen droog en marineer ze 15 minuten in de arachideolie en chilisaus.
- Leg voor de dressing de paprika en rode peper niet te dicht onder de ovengrill en keer af en toe om, tot de schil geblakerd is. Stop in een afgesloten bak of plastic zak en laat afkoelen.
- Verhit een grillpan en rooster hierin de garnalen 1-2 minuten per kant. Verdeel de sla over borden. Leg de garnalen, meloen en grapefruit erop en bestrooi met de bosui.
- Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika en peper en pureer met de overige ingredièˆnten voor de dressing. Besprenkel de salade met deze dressing.
Bereidingstip
Deze salade is ook lekker met reepjes gerookte kip.
Vervang het sinaasappelsap in dit recept door balsamicoazijn.
Wijnadvies
Bij deze garnalensalade past een glas Green Grùˆner Veltliner uit Oostenrijk perfect.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 315 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 16 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 3 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,5 g |
- 300 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid)
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 125 gram veldsla of 125 gram spinazie
- 1 cantaloupemeloen (in blokjes)
- 1 grapefruit (in partjes)
- 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 1 oranje paprika
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 50 milliliter olijfolie
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 0.5 theelepel gerookt paprikapoeder of 0.5 theelepel paprikapoeder