
Hoofdgerecht
Garnalenspiesen met limoen en koriander
4 personen
30 minuten
Vis op de barbecue? Dat smaakt heerlijk! Probeer eens deze garnalenspiesen met limoen en koriander van de barbecue. Eet smakelijk!
Tip: Doe de vis met de marinade in een (diepvries)zakje. Zodat het rondom helemaal verpakt zit in de marinade. Je hebt zo minder marinade nodig en alle smaken kunnen goed mengen en intrekken. Bovendien is de inhoud meteen goed afgedekt. Wanneer je een diepvrieszakje gebruikt, kun je de vis na het marineren zelfs met marinade en al invriezen. Dit blijft in de diepvries zo’n drie maanden goed. Dan hoef je het voor een onverwachte barbecue alleen nog maar te laten ontdooien!
Bereidingswijze
- Meng de helft van de koriander met de rest van de ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de garnalen door de marinade en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast. Rijg de garnalen aan de spiesen.
- Meng de sla met de tomaatjes en dressing. Rooster de garnalen 2-3 minuten per kant op een hete barbecue of onder de ovengrill.
- Bestrooi de garnalenspiesen met de rest van de koriander en serveer met de salade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 460 kcal |
Koolhydraten | 6 g |
Eiwit | 30 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 6 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 2,1 g |
- 600 gram grote garnalen (ontdooid, diepvries)
- 150 gram gemengde bladsla
- 1 bakje cherry-/kerstomaatjes (à 250 g)
- vinaigrette of
- kant-en-klare dressing (naar keuze)
- voor de marinade
- 1 handje korianderblaadje (grof gehakt)
- 100 milliliter arachideolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 eetlepels limoensap
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel gemberwortel (geraspt)