Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
gebakken havermout met pindakaas en chocolade
Ontbijt, Traktatie

Gebakken havermout met pindakaas en chocolade

2 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Opzoek naar een lekker ontbijt of tussendoortje? Dat komt met dit recept voor gebakken havermout met pindakaas en chocolade zeker goed!

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een kom de havermout met de melk, het ei, de olie en honing tot een glad mengsel.
  2. Voeg tweederde van de banaan, tweederde van de chocolade en alle pindakaas toe en roer nog even door. Schenk het mengsel in een ovenschaal en voeg de overige banaan en chocolade toe.
  3. Bak in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de gebakken havermout met een schep kwark.
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 0,4 g
  • 100 gram havermout
  • 200 milliliter haverdrank of 200 milliliter melk
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 banaan (in plakken)
  • 50 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels kwark
chocoladehavermoutmealpreppenpindakaasPyrextussendoortje

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?