
Ontbijt, Traktatie
Gebakken havermout met pindakaas en chocolade
2 personen
40 minuten
Opzoek naar een lekker ontbijt of tussendoortje? Dat komt met dit recept voor gebakken havermout met pindakaas en chocolade zeker goed!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een kom de havermout met de melk, het ei, de olie en honing tot een glad mengsel.
- Voeg tweederde van de banaan, tweederde van de chocolade en alle pindakaas toe en roer nog even door. Schenk het mengsel in een ovenschaal en voeg de overige banaan en chocolade toe.
- Bak in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de gebakken havermout met een schep kwark.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 765 kcal |
Koolhydraten | 81 g |
Eiwit | 19 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 10 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 0,4 g |
- 100 gram havermout
- 200 milliliter haverdrank of 200 milliliter melk
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels honing
- 1 banaan (in plakken)
- 50 gram pure chocolade (grof gehakt)
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels kwark