Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Gebakken hertenbiefstuk
Hoofdgerecht

Gebakken hertenbiefstuk carpaccio-stijl met sinaasappel en mierikswortel

2 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

De ultieme combinatie tussen de populaire carpaccio en smaakvolle hertenbiefstuk: gebakken hertenbiefstuk geserveerd met sinaasappel en mierikswortel, in carpaccio-stijl! Een chique, smaakvol gerecht wat er niet alleen prachtig uit ziet maar ook heerlijk smaakt.

Bereidingswijze

  1. Haal de hertenbiefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm een bakpan met een scheut olie en een klontje roomboter op hoog vuur. Dep de hertenbiefstukken droog en breng op smaak met zout.
  2. Bak ze aan beide kanten in circa 5 min. mooi bruin en beweeg de biefstukken regelmatig.
    Tip: Afhankelijk van de dikte van de biefstukken is de baktijd voor een rosé biefstuk 2 ½ min. aan elke kant en voor een rode biefstuk 3 min.
  3. Laat het vlees na het bakken afkoelen en rusten door hem in aluminiumfolie te wikkelen.
  4. Schaaf de rode biet flinter dun en marineer met witte balsamicoazijn en olijfolie. Meng de mierikswortelpuree met crème fraîche, een snufje peper en houd apart.
  5. Rooster de hazelnoten goudbruin in een voorverwarmde oven van 160°C en houd deze ook apart.
  6. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de plakjes sinaasappel over de borden.
  7. Trancheer (dun snijden) de hertenbiefstuk op de draad, haaks op de spiervezels, en leg deze op de sinnasappel plakjes. Leg middenin wat van de gemarineerde rode biet en schep vervolgens hier en daar een beetje van het mierikswortel crème fraîche op. Garneer af met cranberry’s, hazelnoten, basilicum en gesneden bieslook
Variatietip

Probeer ook eens met (gerookte) eendenborstfilet of Limousin biefstuk. Net zo lekker!

  • 2 hertenbiefstukken
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. roomboter
  • 2 sinaasappels
  • 25 g hazelnoten
  • 1 el. cranberry’s
  • 1 el. mierikswortelpuree
  • 2 el. crème fraîche
  • 1 el. witte balsamicoazijn
  • 1 el. olijfolie
  • 1 rode biet (liefst rauw)
  • bieslook
  • basilicum
decemberhertenbiefstukkerst

Ook interessant

Recepten

Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas...

Recepten

Barbecue-speklapjes

Recepten

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

Recepten

Karbonade met rooibos en zoete chilisaus

Picanha met jerksaus en gegrilde mais
Recepten

Picanha met jerksaus en gegrilde mais

Recepten

Kabeljauw met currypasta

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?