
Hoofdgerecht
Gebakken hertenbiefstuk carpaccio-stijl met sinaasappel en mierikswortel
2 personen
25 minuten
De ultieme combinatie tussen de populaire carpaccio en smaakvolle hertenbiefstuk: gebakken hertenbiefstuk geserveerd met sinaasappel en mierikswortel, in carpaccio-stijl! Een chique, smaakvol gerecht wat er niet alleen prachtig uit ziet maar ook heerlijk smaakt.
Bereidingswijze
- Haal de hertenbiefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm een bakpan met een scheut olie en een klontje roomboter op hoog vuur. Dep de hertenbiefstukken droog en breng op smaak met zout.
- Bak ze aan beide kanten in circa 5 min. mooi bruin en beweeg de biefstukken regelmatig.
Tip: Afhankelijk van de dikte van de biefstukken is de baktijd voor een rosé biefstuk 2 ½ min. aan elke kant en voor een rode biefstuk 3 min. - Laat het vlees na het bakken afkoelen en rusten door hem in aluminiumfolie te wikkelen.
- Schaaf de rode biet flinter dun en marineer met witte balsamicoazijn en olijfolie. Meng de mierikswortelpuree met crème fraîche, een snufje peper en houd apart.
- Rooster de hazelnoten goudbruin in een voorverwarmde oven van 160°C en houd deze ook apart.
- Snijd de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de plakjes sinaasappel over de borden.
- Trancheer (dun snijden) de hertenbiefstuk op de draad, haaks op de spiervezels, en leg deze op de sinnasappel plakjes. Leg middenin wat van de gemarineerde rode biet en schep vervolgens hier en daar een beetje van het mierikswortel crème fraîche op. Garneer af met cranberry’s, hazelnoten, basilicum en gesneden bieslook
Variatietip
Probeer ook eens met (gerookte) eendenborstfilet of Limousin biefstuk. Net zo lekker!
- 2 hertenbiefstukken
- 2 el. olijfolie
- 1 el. roomboter
- 2 sinaasappels
- 25 g hazelnoten
- 1 el. cranberry’s
- 1 el. mierikswortelpuree
- 2 el. crème fraîche
- 1 el. witte balsamicoazijn
- 1 el. olijfolie
- 1 rode biet (liefst rauw)
- bieslook
- basilicum