
Hoofdgerecht
Gebakken rijst met pittige rookworst
4 personen
20 minuten
Rookworst bij de nasi, een vreemde maar lekkere combinatie en echt weer iets anders. Je maakt het in slechts 20 minuten, wat het ideaal maakt voor een doordeweekse dag.
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan bak de rookworst met de sambal naar smaak goudbruin en knapperig. Schep uit de pan en houd apart.
- Voeg de groenten toe aan het bakvet en roerbak circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de rijst toe en ketjap toe en bak circa 5 minuten op een hoge stand. Serveer met de rookworst en extra sambal naar smaak.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 69 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 8 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 2,2 g |
- 300 gram rijst
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- 1 rookworst (in plakjes)
- 2 theelepel sambal oelek
- 800 gram oosterse wokgroenten
- 4 eetlepels ketjap manis