
Borrelhapje, Taart & cake
Gefrituurd croissantdeeg met blauwe bessen
4 personen
40 minuten
Een heerlijk gebakje om zelf te maken! Dit gefrituurd croissantdeeg met blauwe bessen gebakje zal bij iedereen in de smaak vallen. Drink bij dit recept Moscato d’Asti, een van de beroemdste dessertwijnen van Italië.
Bereidingswijze
- Schil de sinaasappel met een dunschiller en zorg dat er geen wit vlies aan zit.
- Leg de schil 2 minuten in kokend water.
- Giet af en herhaal dit proces.
- Dep de schil droog en snijd in lange, dunne reepjes.
- Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
- Meng dit sap met de suiker en breng aan de kook.
- Laat op een lage stand zachtjes inkoken tot er belletjes ontstaan.
- Leg de sinaasappelschilletjes in de siroop en laat op een lage stand nog 10 minuten pruttelen.
- Neem de schilletjes uit de siroop en leg ze op een stuk bakpapier.
- Schep de bessen door de siroop en laat afkoelen.
- Klop met een elektrische mixer de mascarpone los met de marmelade.
- Verhit de frituurolie tot 180°C.
- Rol het deeg uit en snijd het in 8 gelijke schuine repen.
- Vouw de repen om bijvoorbeeld een vleesvork en laat ze in de olie glijden.
- Frituur de repen per 4 stuks in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg steeds een deegspiraal op een bord.
- Vorm met 2 vochtige lepels een quenelle van de mascarpone en leg deze ernaast.
- Schep hier een lepel bessen met siroop bij en zet nog een deegspiraal ertegenaan.
- Bestrooi licht met poedersuiker en garneer met de sinaasappelschilletjes en munt.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 700 kcal |
Koolhydraten | 62 g |
Eiwit | 11 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 24 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,3 g |
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 100 gram suiker
- 200 gram blauwe bessen
- 250 gram mascarpone
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 500 milliliter frituurolie
- 1 blikje croissantdeeg
- poedersuiker
- 1 handje muntblaadje