
Hoofdgerecht
Gegratineerde gnocchi met kip en champignons
4 personen
30 minuten
Met Italiaans eten zit je nooit verkeerd! Maak het nu zelf met dit heerlijke recept voor gnocchi met kip en champignons.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de ovengrill voor.
- Snijd de kip in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekjes knapperig. Voeg de kip, champignons en tijm toe en bak nog circa 5 minuten op middelhoge stand. Laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan.
- Voeg de tomatensaus toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Warm circa 2 minuten door. Roer de gnocchi door de saus en schep in een ovenschaal.
- Verdeel de mozzarella erover en zet de schaal 5-10 minuten onder de hete grill, tot de mozzarella is gesmolten.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 600 kcal |
Koolhydraten | 53 g |
Eiwit | 44 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 10 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 5,4 g |
- 500 gram gnocchi
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 300 gram kipfilets (in blokjes)
- 400 gram kastanjechampignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 700 gram gezeefde tomaten
- 1 bouillonblokje
- 200 gram mozzarella (in plakken)