
Hoofdgerecht
Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes
4 personen
40 minuten
Ovengerecht met gegratineerde kabeljauw. Erg lekker voor het hele gezin. Daarnaast ook nog makkelijk te bereiden.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 minuten met de helft van de kerrie, zout en peper. Verdeel de prei over de ovenschaal.
- Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de kabeljauw op de prei.
- Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee. Bestrooi met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin. Serveer de vis met de krieltjes.
Bereidingstip
Vervang de kabeljauw in dit recept door tilapia of pangasius.
Voeg 1 eetlepel grove mosterd toe aan de crème fraîche.
- 6 eetlepels olijfolie
- 600 gram preien (panklaar, in ringen)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 600 gram diepvrieskabeljauwfilets (ontdooid)
- 2 eetlepels citroensap
- 200 milliliter crème fraîche
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- 600 gram krieltjes (koelvers)
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden