
Hoofdgerecht
Gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas
4 personen
25 minuten
Geen zin meer in de standaard zuurkoolstamppot? Deze gegratineerde zuurkoolschotel is een heerlijke vervanger. De zoete tinten van de mango en de romige geitenkaas maken dit recept helemaal compleet!
Overige tijd
- 25 minuten oventijd
Bereidingwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 50 gram boter en stoof hierin de zuurkool 5-6 minuten.
- Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en stamp met de rest van de boter, zout en peper tot een smeuïge puree.
- Meng de mango, rozijnen en kruiden door de zuurkool. Schep het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
- Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met een dun laagje paneermeel.
- Zet de schaal circa 25 minuten in het midden van de oven, tot de zuurkoolschotel lichtbruin is.
Benodigdheden
Ovenschaal (ingevet)
Bereidingstip
- Vervang de mango in dit recept door ananas.
- Neem geraspte belegen kaas in plaats van geitenkaas.
- 100 gram boter
- 500 gram wijnzuurkool of 500 gram zuurkool
- 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in blokjes)
- 1 mango (geschild, in blokjes)
- 75 gram blanke rozijnen
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 250 gram zachte geitenkaas
- paneermeel (om te bestrooien)