
Nagerecht
Gegrilde ananas met granaatappel en vanilleijs
5 personen
25 minuten
Ga snel aan de slag met dit zomerse nagerecht! Wist je dat ananas ook super lekker is van de BBQ?
- Schil de ananas en snijd er dikke plakken van. Meng de suiker met de munt. Verhit een grillpan, grillplaat of BBQ. Steek met een steker de middelste harde kern eruit. Gril de ananas aan beide kanten mooi bruin, neem ze van de grill en bestrooi beide kanten met de muntsuiker.
- Leg 1 of 2 plakken ananas op een bord, leg er een bolletje ijs op en strooi de granaatappelpitjes erover. Garneer eventueel met nog een blaadje munt.
Wil je het jezelf lekker gemakkelijk maken? Er zijn ook speciale ananasschillers te koop die meteen de kern eruit halen.
Extra tip: Halveer de granaatappel, draai hem en houd hem boven een bord. Tik met een houten lepel tegen de schil van de granaatappel, de pitjes vallen er makkelijk uit. Let op, het spettert wel een beetje!
- 1 ananas
- 2 eetlepels suiker
- 4 muntblaadjes, zeer fijngehakt
- 4-6 bollen vanilleijs (Perfect, Hertog Ijs)
- 1 granaatappel, de pitjes