
Hoofdgerecht
Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde
4 personen
30 minuten
Bereidingswijze
- Maal voor de salsa de knoflook, kruiden, kappertjes, augurk en eventueel ansjovis grof in de keukenmachine. Voeg de mosterd, azijn en olijfolie toe en mix tot een groene saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel meer azijn of olie.
- Snijd de eieren door en wip de dooiers eruit. Hak het eigeel en eiwit apart van elkaar tot fijn kruim. Snijd het harde uiteinde van de asperges.
- Verhit 1 theelepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo op een lage stand uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de grillpan. Bestrijk de asperges met olie en rooster in porties om en om, tot er bruine streepjes ontstaan en ze beetgaar zijn.
- Leg de gegrilde asperges op een schaal en lepel de salsa verde erover. Bestrooi met de chorizo en het eierkruim.
- 3 eieren (hardgekookt)
- 2 bosjes witte asperges (geschild)
- olijfolie
- 100 gram chorizo (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (gepeld)
- 1 bosje peterselie
- 0.5 bosje basilicum
- 0.5 bosje munt (alleen de blaadjes)
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 zoetzure augurken (in stukjes)
- evt. 2 ansjovisfilets
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 6 eetlepels olijfolie extra vergine