
Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio
Door Jan Linders
Een lunch bordenvol eiwitten vitamines en lekkernijen, wie wil dat nu niet. Vervang de gerookte zalm eensĀ door beenham en voeg 1 theelepel honing bij het sinaasappel-olijfoliemengsel.
Benodigdheden
- Grillpan
Werkwijze
- Snijd de wat houterige onderkant van de asperges af.
- Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
- Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht.
- Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe.
- Verdeel een beetje sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm.
- Halveer de asperges. Verhit een grillpan.
- Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3-4 minuten.
- Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn.
- Verdeel de basilicumblaadjes over de zalm.
- Leg in het midden de asperges en druppel er de balsamico boter overheen. Maal er peper over.