Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

Door Jan Linders

Een lunch bordenvol eiwitten vitamines en lekkernijen, wie wil dat nu niet. Vervang de gerookte zalm eensĀ  door beenham en voeg 1 theelepel honing bij het sinaasappel-olijfoliemengsel.

Benodigdheden

  • Grillpan

Werkwijze

  1. Snijd de wat houterige onderkant van de asperges af.
  2. Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  3. Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht.
  4. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe.
  5. Verdeel een beetje sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm.
  6. Halveer de asperges. Verhit een grillpan.
  7. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3-4 minuten.
  8. Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn.
  9. Verdeel de basilicumblaadjes over de zalm.
  10. Leg in het midden de asperges en druppel er de balsamico boter overheen. Maal er peper over.
lenteviszalm

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?