Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
geroosterde asperges
Hoofdgerecht

Gegrilde asperges met zalm en gemarineerde komkommer in een wrap

4 personen
35 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

BBQ-tijd! Probeer eens deze gegrilde asperges met zalm in een wrap. Een recept van BBQ-chef Ralph de Kok en éxtra lekker met onze asperges uit eigen streek.
Tip: grill de wrap nog eventjes op het rooster. Serveer ‘m met wat extra saus in een los bakje. 

Werkwijze

  1. Steek de barbecue aan en gooi een handjevol, in water geweekt rookhout (snippers of chunks) op de gloeiende kolen
  2. Bestrooi de zalmfilets met peper, zout en suiker en leg deze met de huid naar beneden op het rooster
  3. Sluit de deksel van je barbecue en rook de zalm ca. 15 minuten. Tip: Als je geen rookhout hebt kun je de zalm ook indirect grillen op een barbecue van ca. 160 graden, gedurende 12-14 minuten. Zorg er daarbij voor dat de zalm niet rechtstreeks boven de gloeiende kolen ligt maar er naast
  4. Haal de zalm van de barbecue als deze gaar is en zet apart. Tip: Je kunt voelen of ze zalm gaar is: als je er met je vinger op drukt moet de zalm gemakkelijk uit elkaar gaan/vallen
  5. Schil de komkommer met een dunschiller over de lengte in dunne repen
  6. Doe de komkommer in een kom en giet er een beetje gembersiroop over en meng dit goed door. Zet de gemarineerde komkommer apart
  7. Meng 3 el mayonaise met 3 el crème fraîche en wat peper en zout goed door elkaar
  8. Snijd de dille heel fijn en roer dit door de mayonaise en crème fraîche. Voeg dan een scheut honing (1 eetlepel) toe en roer dit door. Zet de saus apart
  9. Schil de asperges en kook ze een paar minuutjes voor, dep ze droog en bestrijk ze met wat olijfolie
  10. Leg de asperges op de barbecue en grill deze ca. 30 seconde per kant op een bokkehete temperatuur tot er mooie grillstrepen op ontstaan. Haal ze daarna van de barbecue en leg apart
  11. Bestrijk een wrap ruimschoots met de honing-dillemayonaise en leg hier de gegrilde asperges op. Houd 3 asperges per wrap aan. Pluk de zalm van de huid en verdeel de stukjes vis op de asperges
  12. Leg er een paar gemarineerde komkommerlinten op en vouw de wrap dicht of rol deze op

Ik zeg: maken die hap! – Ralph de Kok

  • 12 of meer verse asperges
  • 1 komkommer
  • 2 zalmfilets met huid
  • 3 eetlepels mayonaise
  • flesje gembersiroop
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • bakje verse dille
  • honing
  • tortilla wraps naturel (medium/groot)
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • zout
  • suiker
aspergeBBQRalph de KokStreekstreekproductenuit eigen streekzomer

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Ralph de Kok

Ralph de Kok

Ralph is opgegroeid in het Brabantse Cuijk. Een echte BBQ-professional uit onze eigen streek! Ralph houdt zich al jaren bezig met barbecueën en buitenkoken en is o.a. bekend van SBS6, RTL 4 en 24Kitchen. Hij kookt het liefst met verse, pure producten en deelt graag zijn BBQ-tips met jou.

Meer artikelen van Ralph

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?