
Hoofdgerecht
Gegrilde asperges met zalm en gemarineerde komkommer in een wrap
4 personen
35 minuten
BBQ-tijd! Probeer eens deze gegrilde asperges met zalm in een wrap. Een recept van BBQ-chef Ralph de Kok en éxtra lekker met onze asperges uit eigen streek.
Tip: grill de wrap nog eventjes op het rooster. Serveer ‘m met wat extra saus in een los bakje.
Werkwijze
- Steek de barbecue aan en gooi een handjevol, in water geweekt rookhout (snippers of chunks) op de gloeiende kolen
- Bestrooi de zalmfilets met peper, zout en suiker en leg deze met de huid naar beneden op het rooster
- Sluit de deksel van je barbecue en rook de zalm ca. 15 minuten. Tip: Als je geen rookhout hebt kun je de zalm ook indirect grillen op een barbecue van ca. 160 graden, gedurende 12-14 minuten. Zorg er daarbij voor dat de zalm niet rechtstreeks boven de gloeiende kolen ligt maar er naast
- Haal de zalm van de barbecue als deze gaar is en zet apart. Tip: Je kunt voelen of ze zalm gaar is: als je er met je vinger op drukt moet de zalm gemakkelijk uit elkaar gaan/vallen
- Schil de komkommer met een dunschiller over de lengte in dunne repen
- Doe de komkommer in een kom en giet er een beetje gembersiroop over en meng dit goed door. Zet de gemarineerde komkommer apart
- Meng 3 el mayonaise met 3 el crème fraîche en wat peper en zout goed door elkaar
- Snijd de dille heel fijn en roer dit door de mayonaise en crème fraîche. Voeg dan een scheut honing (1 eetlepel) toe en roer dit door. Zet de saus apart
- Schil de asperges en kook ze een paar minuutjes voor, dep ze droog en bestrijk ze met wat olijfolie
- Leg de asperges op de barbecue en grill deze ca. 30 seconde per kant op een bokkehete temperatuur tot er mooie grillstrepen op ontstaan. Haal ze daarna van de barbecue en leg apart
- Bestrijk een wrap ruimschoots met de honing-dillemayonaise en leg hier de gegrilde asperges op. Houd 3 asperges per wrap aan. Pluk de zalm van de huid en verdeel de stukjes vis op de asperges
- Leg er een paar gemarineerde komkommerlinten op en vouw de wrap dicht of rol deze op
Ik zeg: maken die hap! – Ralph de Kok
- 12 of meer verse asperges
- 1 komkommer
- 2 zalmfilets met huid
- 3 eetlepels mayonaise
- flesje gembersiroop
- 3 eetlepels crème fraîche
- bakje verse dille
- honing
- tortilla wraps naturel (medium/groot)
- zwarte peper
- olijfolie
- zout
- suiker