
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Gegrilde aubergine met couscous en yoghurtsaus
1 persoon
20 minuten
Bereidingswijze
- Meng in een kom de couscous met de rozijnen, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Schenk 100 ml kokend water erover en laat circa 5 minuten afgedekt staan.
- Bestrijk intussen de plakken aubergine met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de grillpan op middelhoge stand en gril de plakken aubergine aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Meng de knoflook met de yoghurt en tweederde van de munt. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
- Serveer de gegrilde aubergine met de couscous en de yoghurtsaus.
- Bestrooi met de pijnboompitten en de overige munt.
Variatietip: maak het gerecht met parelcouscous in plaats van couscous.
Bereidingstip: voeg feta aan het gerecht toe.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 850 kcal |
Koolhydraten | 84 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 10 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 0,1 g |
- 75 gram couscous
- 1 eetlepel rozijnen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 aubergine (in dunne plakken)
- 1 teentje knoflook
- 75 milliliter Griekse yoghurt
- 1 handje munt (fijngehakt)
- 1 eetlepel pijnboompitten