
Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Gegrilde avocado met tonijnsalade
4 personen
15 minuten
Deze gegrilde avocado met tonijnsalade staat binnen een handomdraai op tafel. Een heerlijk recept voor bij de lunch óf als voorgerecht en kan iedereen zelf maken! Kijk hier voor meer recepten met avocado.
Werkwijze
- Meng de tonijn met de olijven, tomaatjes, sjalot, zure room en azijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de snijkant van de avocado’s met olijfolie en gril ze tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Vul de avocado’s met de tonijnsalade.
- Bestrooi met de peterselie en serveer de gegrilde avocado met tonijnsalade direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 355 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 4 g |
- 1 blikje tonijn op olie (uitgelekt)
- 6 zwarte olijven (in plakjes)
- 4 zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 2 avocado's (gehalveerd)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)