
Nagerecht
Gegrilde banaan met pistacheroom
4 personen
20 minuten
Ook een BBQ sluit je natuurlijk af met een heerlijk toetje. Onze aanrader: gegrilde banaan met lekker frisse pistacheroom. Om je vingers bij af te likken!
Tip: Dit toetje maak je met extra rijpe bananen. Bewaar die verkleurde bananen dus nog even!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de pistachenoten circa 5 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat op een bord afkoelen. Hak 1 eetlepel pistachenoten fijn en houd apart.
- Maal de rest van de pistachenoten in de keukenmachine met de vanillesuiker, 1 eetlepel suiker en de roomkaas tot een grove, romige structuur. Klop de room met de rest van de suiker stijf.
- Spatel eerst een deel van de pistacheroom rustig door de slagroom tot dit goed is gemengd en spatel dan de rest erdoorheen. Zet afgedekt in de koelkast. Verwarm de ovengrill.
- Snijd de (overrijpe) banaan met schil in de lengte door. Leg ze op een bakplaat en bestrijk het snijvlak met boter. Zet een paar minuten onder de grill. Tip: de bananen grill je ook supergemakkelijk op de hete BBQ!
- Serveer warm met de pistacheroom en bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes.
- 20 gram pistachenoten (gepeld)
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 50 gram roomkaas
- 200 milliliter room
- 4 bananen (stevig)
- 2 theelepels boter of
- 2 theelepels kokosolie