Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekker vegetarisch recept: gegrilde bloemkool, couscous en een heerlijke yoghurtsaus met kruiden. Een bijzonder gerecht én makkelijk te maken.

Werkwijze

  1. Meng in een keukenmachine de yoghurt, munt, peterselie, komijnpoeder, korianderpoeder en honing met elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rozijnen, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout toe.
  3. Bestrijk de bloemkoolplakken met de rest van de olie en gril ze in circa 5 minuten goudbruin.
  4. Serveer de gegrilde bloemkool met de couscous en kruidige yoghurtsaus.
  5. Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes en gehakte koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 86 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
4 g
  • 300 gram couscous
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 bloemkool (in plakken)
  • evt. handje granaatappelpitje
  • 250 milliliter volle yoghurt
  • handje verse munt (alleen de blaadjes)
  • handje verse peterselie
  • 2 eetlepels komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 eetlepel honing
bloemkoolcouscousvegavegetarischzomer

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?