
Hoofdgerecht
Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus
4 personen
30 minuten
Lekker vegetarisch recept: gegrilde bloemkool, couscous en een heerlijke yoghurtsaus met kruiden. Een bijzonder gerecht én makkelijk te maken.
Werkwijze
- Meng in een keukenmachine de yoghurt, munt, peterselie, komijnpoeder, korianderpoeder en honing met elkaar. Breng dit op smaak met zout en peper.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rozijnen, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout toe.
- Bestrijk de bloemkoolplakken met de rest van de olie en gril ze in circa 5 minuten goudbruin.
- Serveer de gegrilde bloemkool met de couscous en kruidige yoghurtsaus.
- Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes en gehakte koriander.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 595 kcal |
Koolhydraten | 86 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 4 g |
- 300 gram couscous
- 75 gram blanke rozijnen
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 bloemkool (in plakken)
- evt. handje granaatappelpitje
- 250 milliliter volle yoghurt
- handje verse munt (alleen de blaadjes)
- handje verse peterselie
- 2 eetlepels komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1 eetlepel honing