Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Gegrilde bloemkool met coleslaw
Bijgerecht

Gegrilde bloemkool met coleslaw

4 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Hou je van gegrilde groente van de barbecue? Dan is deze gegrilde bloemkool met coleslaw een echte aanrader! Makkelijk te maken, maar toch erg lekker!

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Blancheer de bloemkool circa 3 minuten.
  3. Snijd de bloemkool in 2 dikke plakken en wrijf in met de sojasaus en olijfolie.
  4. Rooster de bloemkool op de barbecue in circa 15 minuten aan beide kanten gaar.
  5. Meng intussen de ingrediënten voor de coleslaw door elkaar, houd wat limoensap apart.
  6. Meng de mayonaise met de sesamolie en een scheutje limoensap.
  7. Breek de bloemkool in grove stukken.
  8. Verdeel de bloemkoolstukken over 4 kommetjes, met de coleslaw ernaast.
  9. Besprenkel de gegrilde bloemkool met coleslaw met de mayonaise en serveer direct.
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 scheutje sesamolie
  • 0.25 witte kool (dun gesneden)
  • 1 wortel (geraspt)
  • 2 lente-/bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 0.5 eetlepel sambal
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 2 eetlepels pinda’s (grof gehakt)
barbecueBBQbloemkool

Ook interessant

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?