
Bijgerecht
Gegrilde bloemkool met coleslaw
4 personen
45 minuten
Hou je van gegrilde groente van de barbecue? Dan is deze gegrilde bloemkool met coleslaw een echte aanrader! Makkelijk te maken, maar toch erg lekker!
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan.
- Blancheer de bloemkool circa 3 minuten.
- Snijd de bloemkool in 2 dikke plakken en wrijf in met de sojasaus en olijfolie.
- Rooster de bloemkool op de barbecue in circa 15 minuten aan beide kanten gaar.
- Meng intussen de ingrediënten voor de coleslaw door elkaar, houd wat limoensap apart.
- Meng de mayonaise met de sesamolie en een scheutje limoensap.
- Breek de bloemkool in grove stukken.
- Verdeel de bloemkoolstukken over 4 kommetjes, met de coleslaw ernaast.
- Besprenkel de gegrilde bloemkool met coleslaw met de mayonaise en serveer direct.
- 1 kleine bloemkool
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 scheutje sesamolie
- 0.25 witte kool (dun gesneden)
- 1 wortel (geraspt)
- 2 lente-/bosuitjes (in dunne ringetjes)
- 0.5 eetlepel sambal
- 1 limoen (rasp en sap)
- 2 eetlepels pinda’s (grof gehakt)