
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Gegrilde chili-BBQ-dog
4 personen
20 minuten
Een gegrild BBQ-worstje maar dan anders: probeer deze gegrilde chili-BBQ-dog van Ralph de Kok! Een verrassend lekkere chili-dog met chilibonen, mais en een heerlijke salsa. Perfect voor de zomer!
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan en zorg voor een medium hoge temperatuur van ca. 150 graden.
- Snijd de worstjes aan 1 kant kruislings in en leg ze op de barbecue.
- Gril de worstjes 1 ca. 12 minuten gaar, draai ze elke 3 minuten.
- Meng de chilibonen, tomatenblokjes, mais, ketchup en 1 eetlepel tacomix in een kom door elkaar. Maak de salsa op smaak met peper & zout.
- Roer een halve eetlepel tacomix door de crème fraîche en zet apart.
- Snijd de broodjes aan de bovenkant in en besmeer ruim met wat crème fraîche. Schep er wat van de salsa overheen en plaatst het gegrilde worstje erbovenop.
- Garneer met de jalapeno’s en koriander en een dot crème fraîche
- 4 pistoletjes
- 4 BBQ-worstjes
- 1 blikje chilibonen
- ½ blikje tomaten stukjes
- 2 eetlepel ketchup
- 1 klein blikje mais
- 1 ½ eetlepel tacomix
- 1 jalapeno of chilipeper, in dunne ringen gesneden
- 1 bakje crème fraîche
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 broodjes (afbak baguettes)
- ¼ bosje koriander, grof gehakt