
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Gegrilde courgette met citroenricotta
4 personen
15 minuten
Groente uit eigen streek zijn écht het allerlekkerste! Probeer bijvoorbeeld onze courgette: de hoofdrolspeler in dit heerlijke (bij)gerecht. Boordevol vitamines en lekker fris door de citroenricotta.
Bereidingswijze
- Schaaf de courgettes met een (kaas)schaaf in linten. Verhit de olie op een hoge stand in de grillpan en bak hierin de courgettelinten circa 3 minuten. Doe dit eventueel in 2 of 3 porties als ze niet allemaal in de pan passen (zorg dat ze naast elkaar liggen).
- Neem de pan van de warmtebron en voeg de helft van de citroenrasp en -sap toe aan de courgettelinten.
- Roer de ricotta los in een kom met de rest van de citroenrasp, -sap en de basilicum.
- Drapeer de courgettelinten op een bord. Schep de ricotta in het midden en bestrooi met de hazelnoten.
Bereidingstip
Serveer de gegrilde courgette met citroenricotta als hoofdgerecht met gegrilde kip of gebakken kabeljauw.
- 2 courgettes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 citroen (rasp en sap)
- 250 gram ricotta
- 1 bosje basilicum (grof gehakt)
- 4 eetlepels hazelnoten (grof gehakt)