
Borrelhapje
Gegrilde courgette- en auberginerolletjes met roomkaas
2 personen
15 minuten
Gegrilde courgetterolletjes uit eigen streek én gegrilde auberginerolletjes met roomkaas: een heerlijk hapje om te serveren!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwijder de kroontjes van de aubergine en de courgette. Snijd of schaaf overlangs 1 cm dikke plakken van beide. Bestrooi het vruchtvlees met zout en laat dit 10 minuten intrekken.
- Roer het uitgeperste knoflookteentje door de olijfolie.
- Dep de courgette- en aubergineplakken droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan één zijde met de helft van de knoflookolijfolie.
- Verhit een grillpan. Gril de plakken 2 minuten met de oliezijde naar de onderkant in de grillpan of eventueel onder een hete ovengrill. Leg de plakken daarna naast elkaar op keukenpapier.
- Verdeel de roomkaas over de gegrilde kant en vorm er rolletjes van. Steek ze vast met cocktailprikkers. Bestrijk ze met de rest van de olie en gril ze nog even in de hete grillpan of onder een hete ovengrill.
Bereidingstip
Serveer bij de rolletjes een pistoletje of ciabattabroodje. Bestrijk de gegrilde groenteplakken eens met rode of groene pesto voordat je de kaas erover verdeelt.
Variatie
Meng 1 theelepel grofgemalen zwarte peper door de kaas.
Wijntip
Schenk hierbij een volle, zonnige en lichtkruidige witte of roséwijn uit Sicilië, Spanje of Zuid-Frankrijk.
Voor meer recepten met courgette, klik dan hier
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 405 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 21 g |
- 1 aubergine
- 1 courgette (uit eigen streek)
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 200 gram roomkaas