
Lunch, Salades
Gegrilde groentesalade met knoflookcroutons en ansjovisdressing
4 personen
30 minuten
Heb je geen zin in een zware maaltijd maar wil je wel lekker buiten koken en van het weer genieten?
Ook je salade kun je heerlijk op de barbecue bereiden, grill je groente en geef je frisse salade een lekkere bite.
Grill er een lekker stukje zalm bij en maak er een complete maaltijd van.
Benodigdheden
- Barbecue
Werkwijze
- Bestrijk de groenten met 4 eetlepels olijfolie en gril in circa 8 minuten gaar en goudbruin op de barbecue.
- Keer halverwege de groente om.
- Meng de overige olijfolie met de knoflook. Bestrijk het stokbrood met 3 eetlepels knoflookolie, besprenkel met zout en gril rondom knapperig.
- Snijd of scheur het stokbrood in grove croutons.
- Meng in een keukenmachine de overgebleven knoflookolie, azijn en ansjovis tot een dressing.
- Leg de rucola en de gegrilde groenten op borden, bestrooi met de croutons en besprenkel met de dressing.
Voedingswaarde per persoon
Eiwit | 8g |
Vet | 26g |
Koolhydraten | 25g |
Kcal | 375 |
- 1 gele paprika's (in repen)
- 1 courgettes (in plakken)
- 2 tomaten (in plakken)
- 1 aubergines (in plakken)
- 100 milliliter olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 0.5 stokbrood (in de lengte gehalveerd)
- 3 eetlepels appelazijn
- 4 ansjovisfilets (uitgelekt)
- 75 gram rucola