
Bijgerecht
Gegrilde Mexicaanse maiskolf – Elote
4 personen
15 minuten
Zo’n hele maiskolf voelt meteen al lekker zomers. Hier vind je een handig recept voor de klassieke gegrilde Mexicaanse maiskolf. Ook lekker op de barbecue!
Bereidingswijze
- Kook de maiskolven circa 5 minuten voor. Laat goed uitlekken en dep droog. Verhit een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de maiskolven rondom met olijfolie en leg op de BBQ. Rooster aan alle kanten, tot ze mooi gaar zijn en er zwarte puntjes ontstaan.
- Meng intussen de zure room met de mayonaise, 1 eetlepel limoensap en een flinke snuf zout. Bestrijk de warme maiskolven met het roommengsel. Bestrooi met de feta en koriander. Besprenkel naar smaak met extra limoensap.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 270 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 6 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,6 |
- 4 grote maiskolven
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels zure room
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 limoen (sap)
- 75 gram feta (verbrokkeld)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)