
Bijgerecht, Voorgerecht
Gegrilde mozzarella met tomaat en paprika
4 personen
20 minuten
Een snack voor bij de barbecue nodig? Probeer deze heerlijke combinatie van mozzarella en tomaat. Serveer het met een broodje en je hebt een heerlijk voorgerecht.
Voorbereiden
Steek de barbecue aan.
Bereidingswijze
- Leg 3 vellen aluminiumfolie op elkaar. Rol de zijkanten aan alle kanten 3-4 cm omhoog om er een bakje van te maken. Maak nog 3 van deze bakjes en verdeel de helft van de tomatenplakjes erover.
- Leg de mozzarella op de tomaten en verdeel de paprikablokjes en rode peper naar smaak erover. Bedek met de rest van de tomatenplakjes. Bestrooi met de oregano en giet de olijfolie erover.
- Gril circa 15 minuten op de barbecue, tot de tomaten en kaas zacht zijn. Serveer met de ciabatta.
Wijnadvies
Serveer bij dit recept een Chileense Indomita Cabernet Sauvignon met de bekende smaak van donker bessenfruit, bramen en specerijen. Met zijn aanwezige body en ferme tannines is dit een wijn die niet terugdeinst voor een rood pepertje.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 240 kcal |
Koolhydraten | 22 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 5 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 0,6 g |
- 4 tomaten (in dunne plakjes)
- 1 bol buffelmozzarella (in plakken) of 1 bol mozzarella (in plakken)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- evt. 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 0.5 theelepel oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- 0.5 ciabattabrood (in plakjes)