
Nagerecht
Gegrilde pruimen met vanillemascarpone en pistachecrumble
4 personen
20 minuten
Maak ook je toetjes op de BBQ! Dit recept is een heerlijk zoet nagerecht van gegrilde pruimen met vanillemascarpone en pistachecrumble.
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
Voorbereiding
De pistachecrumble maak je een dag van tevoren: verhit een koekenpan op middelhoge stand en rooster hierin de gepelde pistachenoten met de honing. Laat afkoelen en hak de noten in stukjes.
Werkwijze
- Gril de pruimen met de snijkant naar beneden op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Verpak de pruimen in aluminiumfolie en rooster ze nog circa 5 minuten op de barbecue.
- Meng de mascarpone met de vanillesuiker.
- Serveer de pruimen met de mascarpone en pistachecrumble. Bedruppel met honing.
- 8 pruimen (gehalveerd, zonder pit)
- 250 gram mascarpone
- 1 eetlepel vanillesuiker
- honing (om te garneren)
- .
- voor de pistachecrumble
- circa 2 eetlepels ongezouten pistachenoten (gepeld)
- 1 eetlepel honing