Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Nagerecht

Gegrilde pruimen met vanillemascarpone en pistachecrumble

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Maak ook je toetjes op de BBQ! Dit recept is een heerlijk zoet nagerecht van gegrilde pruimen met vanillemascarpone en pistachecrumble.

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

Voorbereiding

De pistachecrumble maak je een dag van tevoren: verhit een koekenpan op middelhoge stand en rooster hierin de gepelde pistachenoten met de honing. Laat afkoelen en hak de noten in stukjes.

Werkwijze

  1. Gril de pruimen met de snijkant naar beneden op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  2. Verpak de pruimen in aluminiumfolie en rooster ze nog circa 5 minuten op de barbecue.
  3. Meng de mascarpone met de vanillesuiker.
  4. Serveer de pruimen met de mascarpone en pistachecrumble. Bedruppel met honing.
  • 8 pruimen (gehalveerd, zonder pit)
  • 250 gram mascarpone
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • honing (om te garneren)
  • .
  • voor de pistachecrumble
  • circa 2 eetlepels ongezouten pistachenoten (gepeld)
  • 1 eetlepel honing
BBQdessertmascarponepruimenvanillezomers genieten

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?